Webdesign

Ik ontwerp toegankelijke websites met een eigentijdse uitstraling. Webdesign met de nadruk op elegantie en een prikkelend ontwerp. Websites waar rust van uitstraalt en waar bezoekers snel de juiste informatie kunnen vinden.

Websites worden gemaakt in WordPress CMS (Content Management System), waarmee je eenvoudig jouw eigen website up-to-date kunt houden. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het onderhoud door mij te laten doen. Dat bespaart jou tijd en je kunt er van op aan dat dit altijd op tijd en correct gebeurt. Tevens kan ik voor jou de webhosting verzorgen.

Het is vooraf moeilijk aan te geven wat de kosten zijn voor het laten ontwerpen en bouwen van een website, het onderhoud ervan en de hosting. Dit is afhankelijk van jouw wensen en behoeften en blijft dus altijd maatwerk. Maar ik hanteer aantrekkelijke tarieven. Bel of mail mij voor een afspraak of een prijsopgave!

Responsive webdesign

Op maat

Websites met een smaakvol design, helder en overzichtelijk, zonder fratsen. Voor en prettige kijkervaring. 

WordPress

Websites worden gebouwd in WordPress. Mogelijkheid om flexibel websites uit te breiden of anders in te richten.

Hosting

Indien gewenst kan zorg worden gedragen voor de webhosting. Tegen voordelige tarieven!

Onderhoud

Ik hou jouw website technisch up-to-date en monitor de ‘look and feel’. Indien gewenst kan ik ook de content beheren.

Heldere stappen

Niet te veel praten, maar des te beter luisteren. Tijdens eerste kennismakingsgesprekken wordt goed aangevoeld wat wordt verwacht. Ideeën laat ik dan een tijdje lekker ‘sudderen’ .. het moet even vorm krijgen.

Als dan de eerste aanzetten worden gepresenteerd levert dat geregeld mooie eerste reacties op. “Wow, precies wat we voor ogen hadden!” is een vaak gehoorde opmerking.

Ik zie een website als een ‘doorlopend project’. Door gebruik te maken van een uitgebreide ‘builder’ binnen WordPress kan flexibel worden omgegaan met beeld en layout. Een website kan dus makkelijk ‘meegroeien’ en subtiele veranderingen ondergaan om bij de tijd te blijven zonder helemaal opnieuw te moeten beginnen.

Tijdens een eerste kennismakingsgesprek worden voorkeuren en doelen in kaart gebracht. Vaak ontstaan dan al spontaan ideeën die later worden uitgewerkt in eerste ontwerpschetsen.  Wat prijsopgave betreft; deze is eenvoudig en helder. Vaste prijzen zonder verrassingen achteraf. Extra bijkomende werkzaamheden worden vooraf netjes overlegd.

Meestal is het maken we een ontwerp van de homepage en één type vervolgpagina voldoende om de ‘look and feel’ te bepalen en om daarna direct in WordPress verder aan de algemene invulling te werken. Maar bij een meer complex project kan er ook een voorkeur zijn om eerst zogenaamde ‘Wireframes’ te maken – een schematische weergave of bouwtekening – zodat navigatie, content en hiërarchie van de website geheel duidelijk is. 

Ik bouw, na goedkeuring van het ontwerp, het liefst direct in WordPress, zodat ik een betere controle heb over de uiteindelijke ‘live’ ervaring. De opdrachtgever wordt in dit bouwproces betrokken. Dat is wel zo prettig. Samen overleggen, bijschaven en perfectioneren zodat alles goed staat als de website wordt gelanceerd.

Een mooi moment. De website gaat ‘live’! Yeehaaah ..  En dan? Er kan worden gekozen om de website zelf bij te houden of ik kan deze taak van je overnemen. Meestal is het van allebei een beetje. Grote wijzigingen of uitbreidingen heb ik liever zelf in de hand zodat geen afbreuk wordt gedaan aan het oorspronkelijke ontwerp. Dit kunnen wij van te voren bespreken. Ik zorg er sowieso voor dat WordPress en de gebruikte plugins up-to-date blijven. 

Nieuwsgierig?

Een oriënterend kennismakingsgesprek is zo geregeld. Liefst op informele wijze – een lekker warm kopje koffie erbij – neem ik graag alle tijd om jouw bedrijf of organisatie nader te leren kennen. Samen kunnen we bekijken op welke manier ik jou van dienst kan zijn met kleurrijke on- en offline creaties.